Kulinářství

16. února 2012 v 19:46 | Michal |  Kariéry
Pozice: Pomocník v kuchyni (1)
Plat: 25 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 21:00
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 1 - 3)
Info: Život kuchyňského pomocníka se skládá z plnění rozkazů nafoukaných šéfkuchařů a pobíhání po kuchyni plné dýmu a páry. Kuchařské dovednosti, stejně jako příjemné vyszupování v přítomnosti nesympatických nadřízených udělá skutečné divy.

Pozice: Kořenář (2)
Plat: 32 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 21:00
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 1 - 4)
Info: Moderní obchod s kořením jen vzkvétá a vy jste u romidla. Špetka pálivé papriky, mořské soli nebo přiměřená troška kojenského pepře dokáže vylepšit chuť jakéhokoliv pokrmu... nebo také zkazit. Správné množství koření ve správný čas, to je vaše náplň práce jakožto kořenáře.

Pozice: Kráječ zeleniny (3)
Plat: 39 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 21:00
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 2 - 6)
Info: Krájení na proužky, kostičky a kolečka je neoblíbená činnost, ale někdo to dělat musí. Přesto se na svého šéfa nepřestávejte usmívat, protože od této chvíle už nemusí trvvat dlouho, a vaše kariéra získá ten správný říz.

Pozice: Ochutnavač (4)
Plat: 47 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 21:00
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 3 - 7)
Info: Váš cit pro vyváženou chuť se proslavil a co pro jiného znamená potěšení, je pro vás jakožto ochutnavače odpovědnou prací. Spolu se zástěrou na sebe oblečte i trochu toho osobního kouzla, protože váš postup na kariérním žebříčku bude záviset i na tom, jak vás ohodnotí spolupracovníci.
Pozice: Řadový kuchař (5)
Plat: 84 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 20:30
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 4 - 8)
Info: Vašim dovedným rukám někdo konečně svěřil přípravu celého jídla. Jako řadový kuchař máte pokrm na starosti od začátku do konce a jste to vy, koho budou od této chvíle vinit za nedovařený hrášek. V kuchyni je najednou neuvěřitelně horko, a pokud si nedáte pozor, je to jistý recept na katastrofu.

Pozice: Cukrář (6)
Plat: 108 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 20:30
Pracovní dny: Po, Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 5 - 9)
Info: Po nekonečném množství receptů na pikantní, šťavnaté pokrmy přišel čas prolistovat i tu sladkou část kuchařských knih. Cukrář dostává celý den objednávky na delikátní moučníky a snídaňkové dortíčky. Míchejte těsto hezky s láskou a možná vás čeká sladká budoucnost!

Pozice: Kuchařský učeň (7)
Plat: 124 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 20:30
Pracovní dny: Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 6 - 9)
Info: Jako zástupce šéfkuchaře se musíte vzdát přímého vlivu na výslednou podobu jídla a věnovat se o něco méně příjemným činnostem souvisejících s řízením kuchyně. Zatímco zákazníci čekají na svou objednávku, vám chodí naléhavé příkazy od nadřízených, a tak se snažte uspokojit obě strany, nebo domů odejdete s prázdnou.

Pozice: Hlavní kuchař (8)
Plat: 150 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 20:00
Pracovní dny: Út, Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 7 - 10)
Info: Jako hlavní kuchař musíte dohlížet nad aktuálností a vylepšování jídelního lístku, snažit se vyhovět všem zvláštním přáním zákazníků a určovat styl restaurace. Někteří zaměstnanci se pod vším tím tlakem mohou zhroutit jako příliž křehká piškotová krusta, ale v tomto bodě se prostě láme chleba.

Pozice: Šéfkuchař (9)
Plat: 201 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 20:00
Pracovní dny: Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: Vaření (úroveň 8 - 10)
Info: Každá restaurace, která chce uspět, potřebuje tu správnou vizi a jídlo, které bude inspirací pro její patrony. Šéfkuchař musí tyto kulinářské tendence patřičně kultivovat a nenechat se odradit ani mlsnými jazýčky, ani dosud neznámou příchutí.

Pozice: Kuchař pětihvězdičkového hotelu (10)
Plat: 370 § / hodinu
Pracovní doba: 15:00 - 19:00
Pracovní dny: Pá, So, Ne
Potřebné dovednosti pro povýšení: ---
Info: Není nikdo, kdo by se vám mohl postavit. Jako kuchař pětihvězdičkového hotelu jdte tváří restaurace. Lidé čtou vaše knihy, dívají se na vás v televizi a sní o vaření podle vašich receptů. Na světě neexistuje koření, chuť nebo sladkokyselá kombinace, kterou jste neozkoušeli a nedovedli k dokonalosti. Jste skutečným kulinářským mistrem!
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama